IT 4 Social Economy, intercooperació tecnològica a nivell europeu

Els passats dies 6 i 7 d’abril del 2021 es va celebrar el fòrum anual IT 4 Social Economy, un esdeveniment promogut per cooperatives europees amb la finalitat de sumar esforços en el desenvolupament de tecnologia per diferents sectors de l’economia social: supermercats cooperatius, cooperatives energètiques, de telecomunicacions, carsharing, etc.

 

Totes les cooperatives participants fan ús de Odoo i estan interessades en compartir full de ruta i inversions per tal d’evolucionar conjuntament.

IT 4 Social Economy va més enllà de compartir tecnologia, el seu objectiu a llarg plaç és fomentar l’intercooperació entre empreses cooperatives de base tecnològica a tots els nivells: coneixements, recursos, tecnologia, talent, etc.

Les trobades de IT 4 Social Economy van sorgir d’ençà les cooperatives tecnològiques Coopdevs (Catalunya) i Coop IT Easy (Bèlgica) es van conèixer al 2018 a les jornades OCA days. La OCA és la Odoo Community Association associació que vetlla pel codi open source mantingut per la comunitat d’Odoo. Totes les cooperatives que fem servir Odoo a través de processos ens beneficiem d’una comunitat forta al voltant d’Odoo Community Association que desenvolupa i manté centenars de mòduls d’Odoo disponibles d’accés lliure https://github.com/oca .

 

A partir del 2018 s’han realitzat 2 presentacions als OCA Days per parlar exclusivament de l’ús d’Odoo per part d’entitats de l’economia social, principalment cooperatives. En aquest sentit Coopdevs i Coop IT Easy han anat treballant any rere any per tal de forjar una aliança amplia que permet potenciar Odoo dins del cooperativisme. El resultant a estat el projecte d’intercooperació d’àmbit europeu IT 4 Social Economy.

 

Processos.org vam participar-hi aportant les necessitats i l’experiència d’oferir Odoo com un servei mancomunat. Aspectes com, per exemple, quins mòduls estan suportats i quins no, cost del manteniment d’una estructura mancomunada a llarg terme, com podem aportar valor a cooperatives petites i mitjanes, etc. són alguns dels aspectes que es van debatre conjuntament amb diverses cooperatives de diferents sectors, mides i països: Som Energia, Coop IT Easy, The Mobility Factory, Som Mobilitat, Oufticoop, BEES coop, Vianova, Supercoop Berlin, Talaios, Supermercat Cooperatiu de Manresa, Coopaname, The Filament, Som Connexió i per suposat els partners que conformem Processos.org: Facto i Coopdevs.

 

En definitiva, com sempre al cooperativisme, col·laborar enlloc de competir dona els seus fruits, seguim treballant conjuntament per facilitar el dia a dia de centenars de cooperatives.